Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Turizmus-Vendéglátás Tanszékről bővebben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Turizmus - Vendéglátás Tanszék kompetenciájába tartoznak az utazási szolgáltatások, a vendéglátás, a szálláshely-szolgáltatás, a turizmusmenedzsment, a terület- és vidékfejlesztés szakterületek. Ezen szakmai alapozó ismeretköröket a szabadidő, a gasztronómiai kultúra, a speciális turisztikai marketing témakörök egészítik ki, így biztosított a szak kimeneti követelményeiknek való megfelelés, a szakma által elvárt szakmai ismeretek magas szintű, gyakorlatorientált és alkalmazásképes elsajátítása.

Turizmus - Vendéglátás Tanszék, mint szakgazda tanszék a jelenlegi képzési struktúrában a Turizmus - Vendéglátás alapképzési szak és a Turizmus-Vendéglátás felsőoktatási szakképzési szak mindkét szakirányának szakmai felelőse. A tanszéknek meghatározó szerepe van a szakmai képzésben, a gondozott szakok speciális szakterületi moduljainak, ill. szakmai tantárgyainak oktatását látja el. A meghirdetett szabadon választható tantárgyakra más szakról is jelentkezhetnek hallgatók.

Segítjük hallgatóinkat a szakmai képzés főbb állomásain:

  • a szakmai modul tantárgyainak oktatásában
  • a gyakorlóhely kiválasztásában, a gyakorlaton való megfelelésben
  • a gazdaság igényeivel harmonizáló szakirányokban kínálunk további specializációs lehetőséget
  • a szakdolgozathoz kutatási témákat ajánlunk, és konzultációval segítjük hallgatóinkat
  • ösztönözzük és elősegítjük a kutatómunkát (TDK)
  • felkészítjük a záróvizsgán való sikeres szereplésre.

A Turizmus - Vendéglátás Tanszék kompetenciájába tartozó specializációk:

  • Egészségturizmus szakirány
  • Szállodamenedzsment szakirány
  • Vendéglátás - szervezése szakirány

Hiszünk a gyakorlatorientált képzés szükségességében ezért a szakmai képzés az elméleti órákon kívül élelmiszervizsgálati és mikrobiológiai gyakorlatokon, tankonyhánkban technológiai gyakorlaton folyik. Nagy hangsúlyt fektetünk az esettanulmányokon keresztül az üzleti problémák megoldására, a piaci szimulációkon keresztül a valós döntési helyzetek megtapasztalására. A gyakorlati képzés rendszerében (a féléves komplex és négyhónapos menedzserasszisztensi gyakorlatokon) biztosítjuk hallgatóinknak a szakma stratégiai és operatív feladatainak megismerését, elsajátítását partnervállalatainknál a turisztikai szektor főbb területein; hazai és külföldi szállodákban, utazási irodákban. A teljes mértékben megújult Liget Hotel 3 csillagos tanszálloda, a Campus tanétterem a szakmai gyakorlat ideális helyszíne, ahol hallgatóinknak lehetősége van a gyakorlati készségek kialakítására, fejlesztésére.
Szakmai kapcsolatrendszerünket folyamatosan bővítjük, és törekszünk a képzés szempontjából legfontosabb partnerek bevonására. Tanszékünk tagja a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének.

A turizmus regionális tudás-centrumaként törekszünk a turizmus szektor szereplőinek felkészültségét erősíteni, a régióban a turizmus lehetőségeit szélesíteni. Kutatómunkánk a régió versenyképessége erősítéséhez kapcsolódik: a turizmusfejlesztésre, a gasztronómiára, a szállásadásra, a vidékfejlesztésre, a szabadidős tevékenységekre fókuszál. A tanszék kutatási területe széles körű, amely a tanszéki munkatársak menüpont alatt kerül bemutatásra.
Tanszékünk életében fontos események a hallgatói rendezvények, amelyeken szívesen veszünk részt.

Munkatársaink az alábbi tárgyakat oktatják:

Dr. Kóródi Márta, tanszékvezető főiskolai tanár, Turizmus-vendéglátás szak szakfelelős

  • Szálláshely-szolgáltatás
  • Szállodai funkcionális menedzsment
  • Szállodai stratégiai menedzsment
  • Szálláshely – szolgáltatási alapismeretek
  • Élménymenedzselés és termékfejlesztés
  • Szakdolgozati konzultáció

dr. Németh Miklós, főiskolai docens

  • A vendéglátás alapanyagai
  • Élelmezési ismeretek
  • Élelmezéstan
  • Élelmianyag ismeret
  • Esettanulmányok
  • Étel-és italismeret
  • Higiénia és biztonság
  • Szállodai funkcionális menedzsment
  • Szolgáltatásmenedzsment
  • Üzleti kommunikáció
  • Vendéglátóipari orientáció

Bakos Róbertné, mestertanár, 
Turizmus-Vendéglátás felsőoktatási szakképzés szakfelelős

  • A vendéglátó üzlet
  • Bankett-és rendezvénymenedzsment
  • Business-és konferenciaszolgáltatás-menedzsment
  • Étel-és italismeret
  • Gasztronómiai rendezvények szervezése
  • Rendezvényszervezés
  • Üzleti gazdálkodás
  • Üzleti munkaszervezés
  • Üzletvezetés
  • Vendéglátás
  • Vendéglátás alapjai

Dr.Mondok Anita, főiskolai docens,

  •  A szállodai sales gyakorlata
  • Gyógy- és Wellness szolgáltatás menedzsment
  • IT for Tourism and Hospitality
  • Service Management
  • Spa –és wellness létesítmények üzemeltetése
  • Szabadidő - menedzsment
  • Szakinformatika
  • Szálláshely-szolgáltatás
  • Turisztikai termékfejlesztés

Kalmárné Rimóczi Csilla, tanársegéd, 

  • Business és konferenciaszolgáltatás menedzsment
  • Értékesítés és marketing a turizmusban
  • Turizmus rendszere
  • Turizmusmenedzsment
  • Utazásszervezés
  • Utazásszervezési szaklabor gyakorlat

Savella Orsolya, tanársegéd

  • Élménymenedzselés és termékfejlesztés
  • Rekreáció
  • Rekreációs élménytervezés
  • Selfness

Dr. Szabó Attila, főiskolai docens, 

  • A turizmus elmélete
  • Turizmus rendszere
  • Turizmusmenedzsment
  • Turisztikai alapok

Lengyel Attila, tanársegéd, 

  • Intézményi kapcsolatrendszer
  • Utazásszervezés
  • Hungarian Culture
  • World Religions

Dr. Bagdi Róbert, főiskolai docens

  • Művészettörténet
  • Turisztikai erőforrások
  • Desztináció – földrajz
  • Desztináció menedzsment
  • Intézményi kapcsolatrendszer

Rimóczi László szakoktató

  • Gasztronómiai gyakorlatok
  • Gasztronómiai orientáció
  • Kabineti éttermi gyakorlatok
  • Kabineti gasztronómiai gyakorlatok
  • Technológiai-technikai tervezés

Dr. Rusznák Dóra, adjunktus - óraadó

  • Évközi gyakorlatok

Partnereink